A gázrácsok előnyei és hátrányai
A gázkerti grillek fő előnyei első pillantásra nyilvánvalóak nincs hamu és kevesebb füst. Az ételek gyorsan elkészülnek a rácson, és ellentétben a hús nyílt tűzön való sütésével, ez egy kicsit egészségesebb is. A hátrányok közé tartozik a bonyolultabb karbantartás, a magasabb ár és az is, hogy a húsnak nincs gázszaga, mint egy széngrillből. Vásárlás előtt mindig tájékozódjon a gázégők tisztításának nehézségeiről, nehogy kellemetlen meglepetés érje a grillezés után. A hús illatát pedig úgy érheti el, ha áztatott cseresznye gallyakat helyez a hús mellé a víz elpárolgásának köszönhetően a hús faillatúvá válik.
Miért válasszon gázkerti grillt
A gázgrill mindenkinek megfelel, aki nem fél a magasabb beszerzési költségektől. Az alacsony üzemeltetési költségek azonban tökéletesen felülmúlják a nagyobb kezdeti beruházást ellentétben a széngrillel, nem kell folyamatosan üzemanyagot vásárolni. A gázgrill így ideális mindazoknak, akik nem csak egy szezonra vásárolnak grillt, de arra számítanak, hogy a grill több évig is eltart, még az igényesebb karbantartás árán is. Akkor is alkalmas, ha nem tervezi a rács gyakori mozgatását, de nem bánja, hogy a grill még mindig egy helyen van.