Előnye és hátránya a márvány padló használatának
A márvány az egyik legelegánsabb padlóanyag, amelyet a konyhájához választhat. Természetes, nagy hegyekből gyönyörködnek nagy kőlapokból, amelyeket később szeleteltek és finomítják az egyedi csempe, lemezek és mozaikok, amelyeket a szokásos építési folyamatokban használnak.
Történelmileg, a márvány padló társult egyfajta gazdagság. Ez egy olyan anyag, amely díszítette a királyok és királynők palotáit, és az emberi történelem során előállított nagy művészeti és építészeti alkotások közül néhányat használtak. Ha egy konyhába van beépítve, olyan kifinomultság érzését hozhatja létre, amely a szoba légkörében hordozható.
Fényes vagy matt: Milyen legyen a csempe, a járólap felülete?
Amikor felületekről beszélünk legyen az a konyhabútor, a gardróbszekrény, a nappali bútor ajtók frontjai, vagy éppen a falakat borító csempe a szín, és az árnyalat után rögtön az a második eldöntendő kérdés, hogy vajon fényes, vagy inkább matt felületet válasszunk-e? Az örök dilemma azonban nem csupán a trendek, a látvány, hanem a funkció kérdésében is igen jelentős lehet.
Nézzük meg először is azt, hogy mitől lesz egy felület fényes avagy matt?
„A „fényes" felülethez arra van szükség, hogy a fény egy bizonyos százaléka a tükröződés geometriai szabályainak megfelelően verődjön vissza a felület, azaz tükörfelület síkjára."
Minél egyenetlenebb ez a felület, annál inkább mattnak látszik az anyag, és minél egyenletesebb, porózusmentesebb, annál jobban fényesnek látjuk az adott felületet.